Co je idea Baugruppe?

od Eva Kamenická
192 zobrazení
Baugruppe

Baugruppe představuje chytrý způsob bydlení, který k nám přišel z Německa. Funguje na jednoduchém principu. Několik investorů spojí své síly a tato skupina si postaví třeba malý činžovní dům – je vlastně sama sobě developerem. Tento způsob kolektivního investování není prozatím v ČR příliš využíván.

Baugruppe – kolektivní investování do bydlení

Idea stavění domů Baugruppe je výhodné řešení hned z několika důvodů. Tím základním jsou finance – jako Baugruppe můžou investoři dosáhnout na stejný standard bydlení, ale mnohem levněji. Využívat je k tomu mimo jiné možné pozemky, které developerské společnosti nepovažují za zajímavé. Často lze takový pozemek koupit za velmi nízkou částku.

Na rozdíl od developerů, kteří staví téměř identické byty či domy, získáte mnohem větší prostor pro individualitu bydlení. To navíc vychází vstříc konkrétním představám a požadavkům. Díky menšímu či většímu společenství lze domy nejen stavět, ale i rekonstruovat. Společná investice do pozemků je ideální způsob, jak investovat do své budoucnosti.

Sdílené investování – možné řešení bytové krize

Založit baugruppe může kdokoliv z jejích budoucích členů. Často bývá iniciátorem menší skupina lidí, která má vlastní pozemek anebo se rozhodne pozemek koupit. Výjimkou není ani to, že se na projektu podílí několik architektů, kteří dají dohromady skupinu lidí s cílem získat vlastní bydlení.

Sdílené investování či bydlení má své výhody i nevýhody. Je důležité vymezit svůj prostor a zachovat si své soukromí. Výhodou však je, že dosáhnete na vysněnou nemovitost. Řada politiků považuje Baugruppe za možné řešení bytové krize. Přidejte se k nám a pusťte se s námi do kolektivního investování, které vám přinese v budoucnosti zisky. Rádi vám poradíme s investicí, vybereme vhodný pozemek. Kdykoliv nás kontaktujte.

Related Posts